Portfolio gemeente Nieuwegein

GEMEENTE NIEUWEGEIN IS OM
Periode 2010 – 2011 – 2012
Joop Koch, arbeidsbemiddelaar en accountmanager bij de gemeente Nieuwegein, was aanvankelijk sceptisch. “zo’n opname maken is best prijzig”, zegt hij. Maar nadat Koch voor enkele moeilijk plaatsbare werkzoekenden een filmpje had laten maken bij wijze van proef en succes beoekte, is hij om.

Circa 70% van de bijstand gerechtigden van wie we een video hebben laten maken, heeft een baan gevonden.
Roy Hogendorp, oprichter van het bedrijf Video-CV, knikt. “Wij rusten de accountmanagers uit met een iPad. Zij kunnen daarmee werkgevers snel verschillende werkzoekenden presenteren. gemeenten kunnen zo flink wat geld besparen. Stel dat je van 50 kandidaten een gefilmde pitch maakt a €95,-, dat is dan €4750 ex btw. Als twee kandidaten vervolgens dankzij dit hulpmiddel uistromen vanuit de bijstand naar een baan en twee maanden aan de slag zijn, dan hebben zij al de hele investering gedekt.”

Natuurlijk valt of staat het succes wel bij het soort baan dat je zoekt. “Voor wie als bouwvakker aan de slag wil, heeft het maken van een video-cv geen zin. Dan doet het er niet toe of je representief bent, dan moet je gewoon goed met je handne kunnen werken. Maar als salesmanager of stewardes wilt worden, werkt het prima. De werkgever ziet immers meteen hoe de kandidaat eruitziet, spreekt en overkomt, vertelt Koch.

– bron Telegraaf 30 juni 2012


VIDEO-CV BIJ RADIO 1:

Twitter